Vindlära – lär dig förstå hur hunden hittar dofter


Kom och lär dig mer om hur hunden använder näsan och hur miljön runt om kan påverka den!

 

Datum och tid: 23 jan, kl18.30 – ca 21.00

Plats: Klubbstugan

Avgift: 150 kr för medlemmar (och i mån av plats 250 kr för icke medlemmar). Fika ingår!
Anmälan: via formulär på hemsidan, här.
Betalning: Betalningsinfo i bekräftelsemejlet för anmälan.
Senaste anmälningsdag: 9 januari 2019. Anmälan bindande. OBS! Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller!

Föreläsningen sker i samarbete med Studiefrämjandet

Siw Rüden reder ut hur vittringen påverkas av vindstyrkor, väderförhållanden som värme, regn, sol och kyla. Är det någon skillnad i olika terräng, och hur funkar dofter på marken jämfört med högre nivå? Och hur påverkas hundens arbete av detta?

Och vad behöver du som förare känna till för att bättre förstå din hunds arbetssätt? Varför blir det gärna missförstånd mellan hund och förare ju mer man tränar? Hur kan ni tillsammans träna vidare för att få fokus på rätt resultat.

Föreläsningen vänder sig till alla som vill lära sig mer om hundens nosarbete och du kommer få glädje av den oavsett vilken hundsport du tränar.

Föreläsare Siw Rüden har 16 års erfarenhet från Försvarets Hundtjänstenhet med olika preparatsökhundar och har även utbildat Tjänstehundar i patrull och minhundar. Hon har dömt och haft utbildningar inom nosework sedan 2014. Inom SBK är Siw lärare i specialsök och hon har utbildat ett 40 tal instruktörer i specialsök. Har just nu fyra labrador och är aktiv i jakt/prov verksamhet. Utbildar hundekipage till Hemvärnet. Har tävlat i bruksprov rapport Ekl och spår Hkl.  Aktiv i SBK/Märsta Sigtuna BK.


Varmt välkomna!

studiefrämjandetlogga